آموزش شیرینی پزی

باقلوا

“باقلوا”
مواد لازم برای خمیر:
شیر: ۱ پیمانه
روغن مایع: ۱ پیمانه
سرکه یا آب لیموی تازه: ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۱ عدد
نمک: ۱ پنس
آرد: تا مقداری که خمیر به دست نچسبد

موادلازم برای شربت:
شکر: یک و نیم پیمانه
آب: ۱ پیمانه
گلاب: نصف پیمانه
زعفران: به مقدار لازم
هل: ۲ عدد
آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری

مواد میانی باقلوا:
گردو یا پسته آسیاب شده: ۱ پیمانه
گلاب: ۱ قاشق چایخوری
پودر قند: نصف پیمانه
دارچین و هل: مقداری
کره: ۲۰۰ گرم ذوب شده برای بین لایه های خمیر

طرز تهیه خمیر:
همه مواد را به غیر از آرد، با هم مخلوط کرده و آرد را تا جایی، به مواد اضافه میکنیم که به دست نچسبد. سپس خمیر را، داخل کیسه فریزر گذاشته و به مدت حداقل چهار ساعت، درون یخچال استراحت میدهیم.

طرز تهیه مواد میانی:
گردو یا پسته یا ترکیب هر دو را، آسیاب میکنیم به طوریکه نه زیاد پودر شود، نه خیلی درشت باشد و فقط زیر دندان حس شده تا خوشمزه تر شود. سپس پودرقند، دارچین و پودر هل را به آن اضافه کرده و بعد از آن گلاب را کم کم، اضافه میکنیم تا حدی که مواد کمی به هم بچسبد وخیلی شل نشود.

طرز تهیه شربت:
قبل از درست کردن باقلوا شربت را درست میکنیم.
شکر و آب را روی حرارت گذاشته تا شکر حل شود. بعد از آن زعفران و هل را اضافه کرده و اجازه میدهیم با حرارت ملایم، ریز ریز بجوشد تا کمی قوام بیاید.
سپس گلاب را اضافه کرده و حرارت را خیلی پایین می آوریم تا شربت گرم بماند و اواسط پخت باقلوا، آب لیمو تازه را اضافه میکنیم و از روی حرارت برمیداریم تا از داغی بیوفتد. ( ما به شربت گرم نیاز داریم چون برای ریختن روی باقلوا، اگر شربت، زیاد داغ باشد، باقلوا را خمیر میکند ).

طرز تهیه باقلوا:
بعد از استراحت چند ساعته خمیر، آن را به هشت قسمت مساوی تقسیم کرده و
فر را با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد روشن میکنیم.
سپس‌ به کمک نشاسته ذرت، خمیرها را یکی یکی، روی تخته مثل حریر نازک پهن میکنیم و داخل قالبمان گذاشته و رویشان را با کره آغشته کرده و مجدداً خمیر و کره را تکرار میکنیم. چهار لایه خمیر که گذاشته شد رویشان را مواد میانی ریخته، و مجدداً روی لایه میانی سه لایه ی دیگر خمیر و کره قرار میدهیم. بعد از انجام این‌کار آنها را با چاقوی تیز، برش داده و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه میگذاریم. بعد از پخت کامل، برای طلایی رنگ شدن، چند دقیقه ای گریل میکنیم.
در آخر شربت گرم را روی باقلوا ریخته و به مدت حداقل چهار ساعت استراحت میدهیم تا شربت به خورد باقلوا برود.

نوش جان


برای مشاهده سایر آموزش آشپزی به صفحه اصلی مراجعه نمایید

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن