آموزش شیرینی پزی

شیرینی بهشتی

شیرینی “بهشتی”

مواد لازم :
آرد: ۵۰۰ گرم
روغن جامد صاف: ۲۲۵ گرم
پودر قند الک شده: ۱۷۵ گرم
هل ساییده: ۱/۲ قاشق چایخوری
تخم خرفه یا پودر پسته: به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا روغن و پودر قند را در کاسه ای ریخته و با همزن برقی و دور تند حدود ۱۰ دقیقه هم میزنیم تا کاملا مخلوط و کرم مانند شوند. در اواخر هم زدن، هل را هم اضافه کرده، سپس آرد الک شده را کم کم، اضافه میکنیم، و با سر خمیر گیر همزن هم میزنیم تا خمیر لطیفی بدست آید.
اگر به شیرینی بهشتی کاکائویی تمایل دارید خمیر را نصف میکنیم و بین ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائوی الک شده به یک قسمت از خمیر اضافه کرده و ورز میدهیم تا خمیر شکلاتی شود. ۸ خمیر شکلاتی و سفید را جداگانه در کیسه فریزر گذاشته و ۴ تا ۵ ساعت درمحیط آشپزخانه در جای خنک استراحت میدهیم. کف سینی فر را کاغذ روغنی انداخته و از خمیر به اندازه فندقِ درشت برداشته و در دست گرد میکنیم.
گلوله های خمیر را در قالب با کمی فاصله از هم چیده، و روی خمیر را کمی فشار میدهیم. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و یک ربع زمان میدهیم تا فر گرم شود،( سینی لعابی کف فر بماند).
با کاتر گرد کوچکی روی خمیر چند حلقه داخل هم انداخته (شبیه حلقه های آرم المپیک چند دایره داخل هم ) روی شیرینی را پودر پسته یا تخم خرفه میپاشیم، و سپس سینی شیرینی ها را در طبقه وسط فر گذاشته و ۲۰ دقیقه زمان میدهیم تا شیرینی پخته شود. سینی را از فر خارج کرده و کنار میگذاریم تا شیرینی کاملا سرد شود، سپس در ظرف میچینیم وگرنه پودر میشوند.
نکته: میتوانیم از میزان آرد ۱۲۵ گرم کم کرده و به جای آن آرد برنج یا آرد نخودچی اضافه کرد. حتما باید الک شوند. اگر آرد برنج را جایگزین کردیم رنگ شیرینی سفید خواهد شد، و اگر تمایل به شیرینی بهشتی زعفرانی داریم همراه پودر هل یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به مخلوط روغن و پودر قند زده شده، اضافه میکنیم.
نکته: میتوانیم از ترکیب ۲۵۰ گرم آرد، ۱۲۵ گرم آردنخودچی و ۱۲۵ گرم آرد برنج استفاده کرد، و با این روش شیرینی بهشتی در طعم و رنگهای مختلف درست کنیم.
نکته: در صورت تمایل خمیر شیرینی بهشتی را در یک سینی به قطر ۱ سانت باز کرده خمیر باز شده را ۱۵ دقیقه در یخچال قرار میدهیم و سپس با کاتر دلخواه مثل شیرینی نخودچی قالب زده و در سینی‌ فر قرار میدهیم.
نکته: برای راحت تر کاتر زدن شیرینی بهتر است کاتر را در آرد برنج زده، و تکان میدهیم تا آرد اضافی آن بریزد و سپس کاتر بزنیم.
نوش جان


برای مشاهده سایر آموزش آشپزی به صفحه اصلی مراجعه نمایید

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن